Răspuns la invitaţia PNL pentru crearea unei alte majorități parlamentare

GHISE IOAN

Comunicat de presa din 28 februarie 2015

Răspuns la invitaţia PNL pentru o altă majoritate parlamentară

La 9 decembrie 2012 cetăţenii români au votat 60 % pentru guvernarea USL formată în principal din PNL şi PSD.

Potrivit legii, în Parlament au ajuns 70 % parlamentari USL dintre care 32 % din PNL.

Mă număr printre aceştia. Am fost ales senator, reprezentant al municipiului Braşov din partea PNL prin alianţa politică şi electorală USL.

Acordand PD-L doar 15 % din voturi , alegătorii au sancţionat dur catastrofala guvernare Băsescu-PD-L trimitiţând PD-L în opoziţie.

În februarie 2014, PNL a decis unilateral să rupă alianţa USL şi să iasă de la guvernare ignorând voinţa alegătorilor exprimată la alegerile parlamentare.

În iunie 2014, PNL a decis să fuzioneze cu PD-L , adică, exact cu aceia împotriva cărora poporul a ieşit în stradă în iarna 2011-2012 pentru a-i scoate de la guvernare.

Acum, invocând alegerile prezidenţiale, PNL cere parlamentarilor să li se alature pentru a readuce mai repede la guvernare pe foştii miniştri ai regimului Băsescu-PD-L.

Alegerile prezidenţiale nu sunt alegeri parlamentare şi nici alegeri pentru readucerea la guvernare a PD-L-iştilor băsişti.

Readucerea lor la guvernare nu este pentru binele alegătorilor români şi nu respectă voinţa acestora. Este o modalitate abuzivă de a aduce, pe uşa din spate, la conducerea ţării, a unor oameni compromişi, care au comis inimaginabile acte de corupţie şi de fraudare a avutului public.

Iar o majoritate realizată prin combinatorică, în spatele uşilor închise, probabil, şantaj şi tranzacţionare, nu este decât o nouă soluţie imorală de deturnare a voinţei electoratului.

Adică, PNL vrea să aducă la guvernare PD-L-iştii băsişti, adică pe cei care au tăiat salarii şi pensii, au închis spitale, au dublat datoria publică, au jefuit bugetul tării şi au condus prin abuz şi în mod discreţionar.

Abordarea PNL este împotriva voinţei exprimate covârşitor de majoritatea alegătorilor acum doi ani la alegerile parlamentare.

Se spune în popor că “ cine se aseamănă se adună” , ….

De aceea, eu, în calitate de senator, nu voi da curs unei astfel de invitaţii imorale şi mă delimitez de aceia care încalcă voinţa electoratului si vor cu disperare să ajungă la putere împotriva voinţei acestuia, pentru a relua vechile obiceiuri care fac acum obiectul nenumăratelor anchete penale.

Bucureşti 28 feb. 2015  

– Ioan Ghişe, senator independent,

ales din partea PNL prin alianţa USL în municipiul Braşov.

20 responses to “Răspuns la invitaţia PNL pentru crearea unei alte majorități parlamentare

 1. Va felicit pentru consecventa si verticalitatea dumneavoastra!
  Cu deosebit respect,
  Nicolaie Vaduva

 2. Un RĂSPUNS CORECT dat de un OM CORECT !!!

 3. Nu mi-a placut alianta PNL-PDL adica au fuzionat cu cei care au distrus Romania,si-au batut joc de oameni,au furat tot.PNL-ul nu a realizat ca astia o sai traga in jos?Daca PNL ar fi mers singuri era altceva chiar daca au spart USL-ul.Da asa ceva te lasa mut.Ce o fi fost in capul lui Crin Antonescu………nu inteleg.Eu vad lucrurile altfel:Dizolvarea Parlamentului alegeri anticipate si schimbarea intregii clase politice.Au mai facut-o si alte tari.Va respect si va multumesc pt.telefonul de ieri.

  • apreciez cele scrise.nu sunt de acord cu ultima parte.vedeti in Constitutie cine si in ce conditii poate dizolva parlamentul.apoi dreptul constitutional de a alege si a fi ales.drepturile omului.asa ceva se intampla in tari nedemocratice.ce inteleg eu este ca trebuiesc schimbate constitutia si unele legi care sa duca la asanarea clasei politice.cei care trebuie sa faca asta sunt tocmai cai care vor pleca in urma acestor schimbari.ati vazut in programul de guvernare a vreunui partid politic asa ceva?unde este societatea civila?oamenii cer ;politicienilor asa ceva in campanie?nu.la noi cu brichete,galeti,etc.asta primim de la ei dupa alegeri.

 4. Eugen-Anton Cincu

  Hotii vor sa se vopseasca in aparatorii dreptatiisi libertatii. Sa nu-i lasam! EI SUNT MIZERIA PEDELISTO-BASISTA. LA PUSCARIE NU IN PARLAMENT!

 5. Sunt de acord cu D-l Ghise si ii admir consecventa! Adica ce vrea noul PNL , sa ne prezinte pe Predoiu ca pe un Fat Frumos care cauta in Padurea adormita un program salvator. Stim cat rau afacut acest Predoiu….Ajungeeeeeeeeeeee

 6. UN OM CARE VREA SA RESPECTE LEGEA , ALEGATORII SI NU ESTE LASAT DE FOSTII COLEGI, ESTE CORECT? ESTE BINE?

 7. cinste tie domnule GHISE , toata consideratia……

 8. Respectele mele!

 9. Bravo domnule GHISA sa nu va lasati inselati de mafia NEAGRA.

 10. Noul PNL un partid de mafioti , jeguri veritabile,masoni neonazisti cu interese oculte.

 11. Iordache Marilena

  Am tot respectul pentru dl. Ghise. Domnia sa a fost si ramane un om cu principii.

 12. Tot respectul si toata admiratia pt.dvs.Mai facem un protest daca vor reusi sa darame guvernul instalat prin vointa noastra?

 13. constantin pricope

  De cand au prins gustul puterii si al banilor luati ca spaga, PNL-isti nu au facut decat rau tarii, aliante si iar aliante pentru a ajaunge la guvernare si la banul public. Respect domnule Ghise pentru consecventa de care dati dovada.

 14. Sunt de acord cu D-l Ghise si ii admir consecventa! Va felicit pentru verticalitatea dumneavoastra!

 15. Ioan Ghise,un parlamentar veritabil,un roman adevarat! Felicitari,domnule senator!

 16. Dnul este un om de mare caracter de aceia de citeori apare la emisiuni televizate in ascult cu mare atentie si admiratie acesta este un adevarat LIBERAL SI COHORTA DE ASA ZISI LIBERALI CARE SAU UNIT CU PDL-UL

 17. Iercosan Alexandru

  Felicitari pentru pozitia consecventa si verticala.

  Cu respect
  Alexandru Iercosan

  • Eugen-Anton Cincu

   Domnule Senator, urmarind activitatea Dv politica, faptul ati fost singurul parlamentar roman care a avut curajul :
   1) sa ceara parlamentului si celorlalte institutii ale statului sa respecte legea, respectiv sa tina seama de vointa poporului manifestata la referndum, care ar fi trebuit sa determine acum 3 ani demiterea Presedintelui TRADATOR!
   2) Ati incercat prin celebra „Plimbare de la Cotroceni” sa determinati opinia publica sa ia pozitie, pentru ca astfel sa determinati reactia autoritatilor STATULUI DE DREPT.
   3) Faptul ca nu ati reusit a fost determinat de actiunea serviciilor care a santajat factorii de decizie cu dosarele pe care le vedem acum zilnic televizor!
   4) Actiunea Dv. de introducere a acestei legi, este o actiune care va va aduce o notorietate clara in Istoria Moderna a Romaniei,
   5) iar reusita acestei actiuni va va incununa cu laurii de erou in lupta pentru recunoasterea adevaratei istorii a Romaniei, o istorie netrucata de interese politice, economice sau de alta natura!
   6)Suntem alaturi de Dv. si speram ca noua lege sa fie o prioritate pentru toate guvernele si presedintii, pana la intreaga sa aplicare.
   7)Cu deosebit respect si consideratie, va salutam in numele oamenilor din Romania, care asteapta actiuni continue de acest fel in numele Tarii Noastre.
   Eugen-Anton Cincu, secretar general al Confederatiei Nationale a Sindicatelor din Cooperatie- Romania.

 18. Subscriu, desi cu intirziere, acestei opinii mai mult decit realiste, a domnului Ghise! Vertical, asa cum il stim si cum am dori sa fie si alti politicieni romani!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s