REZOLUȚIA CONTINUITĂȚII PNL

Ion Ghise senator PNL de Brasov

Comunicatul 4/12.06.2014

REZOLUȚIA CONTINUITĂȚII PNL

Motto: “ Țineți cu poporul, toți, ca să nu rătăciți“

2 mai 1848 – Simion Barnuțiu

REZOLUȚIE

“ Prin noi înșine “ – Calea PNL este calea noastră

1-     PNL va reveni imediat la guvernare, ca partid de sine stătător, pentru aplicarea programului de Guvernare, potrivit voinței exprimate de cetățeni, alegatorii USL, la alegerile parlamentare din 9 dec. 2012;

2-     PNL va menține decizia adoptată statutar la 25 feb. 2014 de a rupe alianța politică USL;

3-     Până după alegerile prezidențiale din anul 2014, PNL, NU va face alianțe politice și nu va fuziona cu partidele care au guvernat în perioada 2009-2012 sau au fost conduse de Traian Basescu și care acum îl susțin pe acesta;

4-     Orice fuziune dupa ian. 2015 a PNL cu alte partide se va face doar prin absorbția acestora în PNL, după o largă  consultare a membrilor partidului.

Expunere de motive:

La un an și jumătate de la alegerile parlamentare din 9 dec. 2012, toate cercetările sociologice confirmă faptul că, în mod majoritar, cetățenii doresc continuarea guvernării USL.

Ieșirea de la Guvernare și ruperea USL, decise în mod unilateral de către PNL, au fost drastic sancționate de către electorat și ca urmare, la alegerile europarlamentare, PNL a obținut jumătate din voturile pe care le-a primit la ultimele alegeri parlamentare.

Electoratul USL de 4,5 milioane de alegători se constituie ca o parte din cei 7,4 milioane de alegatori care au votat la 29 iulie 2012 pentru demiterea lui Traian Băsescu din funcția de Președinte al României.

Diferența de 3 milioane de alegători o constitutie dezamagiții de faptul că USL nu a împlinit voința poporului de a scăpa țara de Traian Băsescu.

A trece acum în tabăra partidelor conduse sau create de Băsescu constitutie o inversare a parcursului PNL, timp de trei ani de la crearea USL.

Sintagma “ dreapta unită “ cu scopul obținerii unor ipotetice declarații de susținere a candidatului PNL la alegerile prezidențiale constituie doar o amăgire că susținătorii vechi ai lui Basescu, ar fi alții decât cei care au votat în Parlament în anii 2010-2012 propunerile lui Traian Băsescu de a dubla datoria publică a României și de a tăia pensiile și salariile.

Cele de mai sus sunt adevăruri de necontestat.

PNL trebuie, înainte de toate, să țină cont de voința și așteptările cetățenilor români.

A te alia sau, și mai grav, a fuziona cu cei pe care, incepând din 2009, i-ai denigrat pentru minciună și proastă guvernare, constituie o dovadă de inconsecvență politică și o pierdere a onoarei în fața cetățenilor.

În cei 140 de ani de istorie a PNL acesta a contribuit la făurirea României, a statului român modern, prin promovarea principiilor și valorilor liberale.

Între acestea onoarea și spiritul de legalitate au stat la loc de cinste.

Ultimele decizii ale fostei conduceri a PNL, au încălcat statutul și au ignorat voința și așteptările cetățenilor : ieșirea de la guvernare, ruperea USL, trădarea față de ALDE prin trecerea europarlamentarilor PNL la PPE, negocierile de fuziune cu PDL.

Statutul PNL preciziează la punctul 6 ca PNL este membru ALDE.

Congresul prezent are loc deoarece după eșecul electoral din 25 mai, fosta conducere a demisionat în bloc, mai întâi fostul primvicepreședinte PNL, apoi președintele PNL, apoi membri BPN aleși pe lista președintelui.

Aceste demisii recunosc eșecul deciziilor majore luate de fosta conducere a PNL din anul 2014.

Pentru a corecta greșelile comise și ținând cont de cele de mai sus, propunem Congresului PNL prezenta rezoluție.

iunie 2014

Ioan Ghişe, senator PNL de Brașov

9 responses to “REZOLUȚIA CONTINUITĂȚII PNL

 1. Calea PNL-ui ,trebuie decisa doar de cei ce o conduc asa cum au condus-o cu cinste cei care au infiintat partidul! in fruntea partidului nu pot fi alesi doar membri ai partidului,! votati conform statutului in congresul lor ! partidul liberal din romania trebuie sa isi aleaga conducatorul partidului prin vot ,la care sa particpe toti membrii partidului liberal !

 2. Daca partidul si-a ales cu demnitate o cale de urmat prin constitutia tarii in parlamentul romaniei,votati liber de cetatenii tarii ,si vor renunta la aceasta cale ,atunci acesta nu mai are dreptul de a da sau a indruma cetatenii care le-au votat membrii cu cinste si onoare , pentru interesul si drepturile ce li se cuvin dinspre parte parlamentara sau guvernamentala si prezidentiala,unde este un candidat numit liberal , doar cu numele nu si functia ! care nu i se mai atribuie datorita faptului ca partidul sa dizolvat sau nu mai exista cu numele dat de cei ce lau creat !

  • sorin gyorgyfalvi

   total de acord cu tine!

   As adauga asa: ei cred ca daca unesc 2 partide unesc si procentele obtinute de ei (chit ca niciun votant al acestor partide nu stia ca voteaza pentru o fuziune caraghioasa). Ei bine, NU! Acesti impostori vor vedea la vot daca au putut prosti pe cineva! Stiu ca ei mizeaza pe vesnica uitare a romanilor, dar unele lucruri nu se uita! Poate cineva sa uite cum PNTCD-ul un partid istoric a devenit istorie?

 3. Populatia in majoritate a votat in tara o colaborare prin unificare a trei partide ,din care a facut parte partidul national liberal din romania,cu ,majoritate avind in viziune dizolvarea guvernului din 2011 ,si a il suspenda din functie pe traian basescu ,aceasta uniune social liberala ,a fost construita ,din trei partide din care au facut parte PSD,PC SI PNL , TININD MAI DEPARTE FIECARE PARTID CONT SI NESCHIMBINDUSI STATUTUL ! dupa 2 ani de la reusitele guvernului Ponta si a alegerilor parlamentare din 2012 fiecare partid au avut de cistigat,lasind vechiul partid creat de traian basescu,prin colaborare cu fosti membri pnl care au fosti exclusi in 2007,fara majoritate politica in parlament! Crin Antonescu,fost sef al senatului si co presedinte al USL,A CINTORS SPATELE TRADIND USL-UL DORIND CA PRIN KLAUSS IOHANNIS SA FUZIONEZE CU PDL ,SI SA CREEZE O UNIFICARE A DREPTEI IN ROMANIA CU FOSTUL PARTID PDL A LUI PETRE ROMAN PE CARE TRAIAN BASESCU ACTUALUL PRESEDINTE SI LA ASUMAT CA PRESEDINTE DE PARTID! IN STATUT NU ESTE PREVAZUTA FUZIONAREA! Dupa trecerea in UE la gruparea PPE Antonescu si vechea conducere a demisionat! europarlamentarii liberali au ramas in PPE1 Neavind posibilitate de reintoarcere ! aceste probleme grave in politica romaniei nu sa mai intimplat cu PNL! DOMNUL IOHANIS DORESTE PRELUAREA CONDUCERII PARTIDULUI LIBERAL SI CANDIDAREA LA RESEDENTIA ROMANIEI DUPA FUZIUNEA CU PDL SI ALTE PARTIDE CARE SAU FORMAT CURENT! ROG INSISTENT CONGRESUL PARTIDULUI LIBERAL DIN ROMANIA SA LAMUREASCA IN PUBLIC TRANSMIS CHEMIND TOTI MEMBRII DIN TERITORIU ,NU DOAR PARLAMENTARI SI POLITICENI ,CE SE VA INTIMPLA CU EUROPARLAMENTARII LIBERALI SI CINE VA VI VOTAT IN CONGRES SEFUL PARTIDULUI NATIONAL LIBERAL ! IOAN GHISE MILITIND CONTRA DEMISULUI PRESEDINTE REPUS ILEGAL IN FUNCTIE DE CATRE CCR ! A FOST SUSTINUT PE STRAZILE BUCURESTIULUI DE TINERII CAPITALEI SI VA ROG SA II DATI CUVANTUL LA PREZENTAREA DATELOR ACTUALE ! VOTIND USL-UL SI DEMITEREA LUI TRAIAN BASESCU DE CATRE 7,4 MILIOANE DE ROMANI!

 4. sorin gyorgyfalvi

  Domnule Ghise,

  total de acord cu toate punctele din Rezolutie! Felicitari, exprimati exact starea mea de spirit!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s